3 stappen voor het vinden van de tegel die bij jou past

Het kiezen van de juiste tegel klinkt best makkelijk, maar in werkelijkheid is dit nog een behoorlijke klus. Zwarte of witte tegels, glanzende of matte tegels, tegels van natuursteen of wat anders? Er zijn veel afwegingen als het aankomt op tegels. Niet elk soort tegel is geschikt voor elke kamer en lang niet alle tegels zijn schoon te maken met allesreiniger. Welke tegel past nou bij jou? Daar gaat Tegelcentrum Siddeburen stapsgewijs bij helpen, dus lees snel verder.  

Stap 1: Tegels voor binnen of buiten? 

Zoek jij tegels voor in de badkamer, keuken, wc en/of de tuin? Gebruik alleen tegels die bestemd zijn voor deze locaties. Badkamertegels gebruiken in de wc kan, maar wanneer je een keukentegel buiten neerlegt is er kan op schade aan de tegels omdat ze niet bestemd zijn tegen het weer. Badkamertegels horen in de badkamer, keukentegels in de keuken en buitentegels buiten. Wil je toch een buitentegel gebruiken als binnen tegel, neem dan contact op met een professional die jou het beste kan adviseren of dit mogelijk is. 

Stap 2: Welk lichteffect past bij welke ruimte? 

Bij een kleine badkamer past een lichtere kleur het best. Heb je een grote badkamer, dan past een donkere kleur weer beter. Maar waarom is dat? De badkamer lijkt kleiner door donkere kleuren. Dit komt door de optische illusie van licht. Donkere kleuren absorberen licht waardoor het kleiner lijkt en lichte kleuren weerkaatsen licht waardoor het groter lijkt. Met deze illusie kun je ook nog hoogte creëren. Wanneer je de vloer een donkere kleur geeft, en de muur een lichtere kleur; dan lijkt het alsof de kamer veel hoger is. Door gebruik te maken van deze informatie kun je de keuze iets makkelijker maken en het maximale uit een kamer halen. Op de website van Tegelcentrum Siddeburen is ook inspiratie te vinden mocht je er niet uitkomen. 

Stap 3: Grote of kleine tegels? 

Tegels zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten; vierkant, rechthoekig of zelfs rond. Maar welke kies je nou. Naast jouw mening, die het belangrijkste is, hebben wij een tip. Wanneer de ruimte groot is passen hier in het algemeen grotere tegels beter dan kleine. Bij een kleine ruimte passen kleine tegels beter. Dus voor een wc kun je beter wat kleinere tegeltjes gebruiken.  

Kom langs bij Tegelcentrum Siddeburen, dan kijken we samen welke tegels het beste bij jouw woning passen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *