In 5 stappen zelf binnen verlichting ophangen

Wil je nieuwe verlichting ophangen in jouw huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij leggen je in 5 stappen uit hoe je gemakkelijk binnenverlichting aanlegt (of een elektricien kunt inschakelen).

Stap 1: De juiste materialen

Voordat je begint met het monteren van een nieuwe plafondlamp is het belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen. Denk hierbij aan een lampenkap, nieuwe (led)lamp, snoer, schroeven en een plafondbeugel. Ook het hebben van een schroevendraaier is essentieel om de lamp goed op te kunnen hangen. 

Stap 2: Elektriciteit uitschakelen

Wanneer alle benodigdheden aanwezig zijn is het belangrijk om de elektriciteit van de desbetreffende groep uit te schakelen. Dit erg belangrijk om ongelukken te voorkomen, dus wees er zeker van dat je hier kennis over hebt. Zet de groep uit waaronder de lamp valt en check dit door de schakelaar van de lamp aan en uit te zetten, hierdoor weet je of de elektriciteit inderdaad van de groep af is.

Stap 3: Oude lamp verwijderen

Het verwijderen van de oude lamp kun je uitvoeren wanneer de elektriciteit van de groep is. Schroef de lampenkap los, haal de draden uit het kroonsteentje en verwijder vervolgens de gehele lamp. Zorg ervoor dat er geen schroefjes en draadjes overblijven, zodat je de nieuwe lamp makkelijk op kunt hangen.

Stap 4: Nieuwe lamp monteren 

Haal de nieuwe lamp vervolgens uit de doos en lees de handleiding goed door, ook hierin staat meestal precies wat je moet doen. Pak de plafondbeugel uit de doos en bevestig deze aan het plafond met een schroevendraaier. Meet het snoer af van de lamp voor de juiste lengte en maak het snoer korter wanneer nodig. 

Bevestig de draden van de nieuwe lamp vervolgens in het kroonsteentje en schroef de lamp vast aan de plafondbeugel. Wanneer de lampenkap bevestigd is draai je een lamp in de fitting. Monteer als laatste de lampenkap op de lamp zelf.

Stap 5: Elektriciteit aanzetten

Wanneer de grootste klus geklaard is kun je de groep in de groepenkast weer aanzetten, je kunt vervolgens controleren of de lamp naar behoren werkt. Als dit het geval is kun je de lamp laten hangen en de gebruikte spullen opbergen. 

Elektricien nodig

Wanneer je deze klus niet zelf wilt laten uitvoeren kun je er ook voor kiezen om een elektricien in te schakelen via MyGO. Via MyGO vind je gemakkelijk een elektricien die aansluit bij jouw wensen en die in jouw regio actief is. Wil je meer weten over het inschakelen van een elektricien? Bekijk de website van MyGO en kom vandaag nog in contact met een elektricien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *