Bespaar direct op uw energierekening

Energie zal de komende jaren aanzienlijk duurder worden door de overheidsplannen om over te stappen op duurzame energie. Warmtepompen, zonnepanelen, muurisolatie, dak- en vloerisolatie, het kost allemaal veel geld en de subsidies erop zijn nog niet erg de moeite waard. De investering in een woning bedraagt al snel € 35.000 en voordat u dat heeft terugverdiend bent u al snel 20 tot 30 jaar verder. Toch ontkomt u er niet aan om uw woning zo energieneutraal mogelijk te maken. Wat is de slimste aanpak om geld over te houden voor uw verlichting?

Belangrijkste tip om op korte termijn te besparen op uw energierekening

De snelste en gemakkelijkste manier om op korte termijn energiekosten te besparen is door energie vergelijken op overstappen.nl. Door over te stappen bespaart u al snel € 450 per jaar. Deze besparing kunt u dan weer gebruiken door te investeren in duurzame energiebesparende voorzieningen in uw woning. En daarmee bespaart u weer op uw energieverbruik.

Stap tijdig over en begin direct te besparen op uw energierekening

Belangrijk is het om tijdig uw lopende contract op te zeggen, de laatste 2 maanden van uw energiecontract kunt u benutten om een nieuwe leverancier te gaan zoeken. Veel mensen zijn bang dat het veel gedoe is om van leverancier te veranderen, maar dat is niet zo. Juist nu de energieprijzen historisch laag zijn, is het zaak om toe te slaan. Als u eerder opzegt, moet u rekenen op een opzegboete van uw huidige leverancier. U hoeft niet bang te zijn dat u tijdelijk zonder energie komt te zitten tijdens de overstap naar een nieuwe leverancier. Het gaat om een administratieve handeling en uw energietoevoer blijft altijd intact. U komt dus nooit zonder gas en stroom te zitten.

Besparen op uw verlichting

Ook kunt u gemakkelijk besparen op de verlichting. In veel huishoudens worden de lichten onnodig de hele dag aangelaten in bepaalde ruimtes. Het is belangrijk om de verlichting uit te zetten wanneer je niet thuis bent of niet in een ruimte te vinden bent. Overdag is het sowieso onnodig om de verlichting aan te zetten, het daglicht brengt al genoeg licht met zich mee. Ook kun je gebruik maken van led verlichting in plaats van halogeenlampen. Led lampen zijn zeer zuinig en te vinden in alle soorten en maten. Wanneer je maximaal bespaart kun je jaarlijks een hoop geld besparen. Dit bespaarde geld kun je bijvoorbeeld uitgeven aan energiezuinige lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *