Wooninspiratie: de beste tips voor goede verlichting

Waar moet je op letten bij de verlichting in je huis en tuin? Hoe kun je verlichting inzetten om je huis en tuin een sfeervolle, warme uitstraling te geven? Welke verlichting past het past bij verschillende kamers in je huis. Wij geven je Wooninspiratie en Tuin ideeën met de leukste tips voor goede, sfeervolle verlichting. 

Woonkamerverlichting

Goede verlichting is erg belangrijk in je woonkamer. Het is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor de juiste sfeer in je kamer. Met de goede verlichting kun je je woonkamer knusser laten lijken. Belangrijk is dat je verlichting hebt op verschillende niveaus. Dus niet alleen plafondlampen, maar ook sta lampen en tafellampen en kleine lampjes op de vloer. Je kan ook lampenslingers ophangen aan de muur. Door verlichting te plaatsen op verschillende hoogtes, creëer je een knusse sfeer. Het is ook belangrijk dat je alle hoeken van je kamer verlicht. Door de donkere hoekjes te verlichten, lijkt je kamer groter. Je kamer lijkt sowieso groter als het goed verlicht is. 

Slaapkamerverlichting

De juiste slaapkamer verlichting is erg belangrijk. Niet alleen voor een knusse sfeer, maar ook voor een goede nachtrust. Zorg ervoor dat je geen harde, felle verlichting gebruikt. Dus geen ledlampen. Zorg voor zachte, gedimde, warme verlichting. Felle verlichting zorgt er namelijk voor dat je hersenen geactiveerd blijven, dus val je moeilijker in slaap. Zorg er dus voor dat je de lichten in je slaapkamer goed kunt dimmen.

Badkamerverlichting

Bij verlichting in de badkamer is het vooral van belang dat het fel genoeg is, zodat je jezelf goed kunt zien. Verder is het belangrijk dat de verlichting tegen water en vocht kan. Spotjes met ledlampen zijn dus een goed idee. 

Tuinverlichting

Verlichting in je tuin, kan je tuin veel gezelliger en mooier maken. Veel mensen vergeten de verlichting in de tuin. Dit is eigenlijk heel zonde. Vooral lampenslingers zijn heel sfeervol.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *