Wat kost het kopen en laten plaatsen van plinten?

Plinten hoeven helemaal niet duur te zijn. Je kunt een plint al vanaf € 2 per vierkante meter kopen, waarbij de kosten tot hooguit € 8,50 op kunnen lopen afhankelijk van wat voor soort plint je kiest. Als je meer te weten wilt komen over de kosten die komen kijken bij het kopen en laten plaatsen van een plint, ga dan direct door met lezen.

De prijsopbouw van plinten

Het is van belang om een kijkje te nemen naar de prijsopbouw van plint plinten, aangezien je zo kunt nagaan waar je precies voor gaat betalen en of je zou kunnen besparen op de kosten. De prijs van de meeste soorten modellen is voor gemiddeld 49% opgebouwd uit de materialen, voor ongeveer 49% uit de arbeid en voor 2% uit de reiskosten.

De kosten 

Hoeveel je in totaal moet gaan betalen voor de aanschaf en plaatsing van plinten hangt niet slechts af van wat voor soort model je kiest maar ook van de totale oppervlakte in vierkante meters. Voor plakplinten betaal je gemiddeld € 2 per vierkante meter, terwijl je voor kraalplinten € 6,50 betaalt. Als je kiest voor overzetplinten gaat dit je € 8,50 per m2 kosten terwijl je voor een luxere plint ruim € 9 per vierkante meter betaalt.

Zaken die de kosten beïnvloeden

De kosten voor de aanschaf worden beïnvloed door een aantal zaken. Je hebt zelf invloed op deze zaken, waarbij je dus zelf in de hand hebt hoe hoog of laag de kosten voor een plint uiteindelijk zullen zijn. De zaken die de kosten van de aanschaf beïnvloeden zijn:

  • De soorten plinten: De ene soort plint kost meer geld dan de ander. Kies voor een simpel model als je over een beperkt budget beschikt, maar als je liever voor een luxueuze uitstraling gaat dan kan je kiezen voor een grotere plint met een bepaald patroon of met een reliëf.
  • De plaatsing: Voer je de plaatsing van de plint zelf uit, dan hoef je geen arbeidskosten te betalen en ben je dus goedkoper uit. Je bespaar op deze manier ruim 49% van de kosten. Wil je echter verzekerd zijn van correct plaats werk en garantie op de plint, huur dan een specialist in.

Vervangen

Wil je alle plinten in je woning vervangen, dan ga je wel meer geld moeten uitgeven. Hoe groter de oppervlakte, des te meer korting je krijgt op de aanschaf. Als je kiest voor overzetplinten die je direct kunt plaatsen over de huidige plint kan je uitgaan van een gemiddeld tarief van € 15 per m2.

Besparen op de kosten 

De kosten voor plinten lopen gauw op naarmate de oppervlakte van de ruimte ook groter is. Je kunt flink op de kosten van je investering besparen door:

  • Kies voor een lokaal bedrijf voor de plaatsing.
  • De specialist een grotere klus aan te bieden waardoor de kosten lager uitvallen.
  • Offertes te vergelijken met elkaar om de voordeligste deal te scoren.
  • Op zoek te gaan naar acties en aanbiedingen in de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *