De juiste verf kiezen

Laten we zeggen dat je helemaal klaar bent met hardhouten vloeren en ze een mooie kleur wilt geven. Als je verf op vloerverf betonlook gebruikt, wil je de vloer schoonmaken. Als u een verf op waterbasis gebruikt, kunt u met water over de verf op oliebasis schilderen, waarbij u de verf op oliebasis als blanke lak laat zitten. Als u dit doet, zorg er dan voor dat u verfverdunner gebruikt of een ander verdunningsmiddel dan de verf (het product zal waarschijnlijk als zodanig zijn geëtiketteerd).

Kies de juiste verf

Als u spuitverf gebruikt, zult u uw vloer willen reinigen als voorbereiding op de verf. Dit omvat het dweilen van de vloer. Met verf op waterbasis kunt u dit doen met behulp van een sproeier (zie mijn Tips voor het schoonmaken van de vloer sectie voor hulp bij dat). Met de spuitverf kunt u een doek gebruiken, die u nat maakt en gebruikt om de vloer schoon te maken (d.w.z., maak het te verven gedeelte nat en laat het water intrekken, gebruik dan de vochtige doek om het te verven gedeelte schoon te maken).

Nog een korte opmerking over het gebruik van verschillende soorten verf. Olie – gebaseerde verf is vrij dik en zal niet hechten aan water – gebaseerde verf. Verf op oliebasis verdraagt water ook niet goed.

Verf is er ook op oliebasis

Dus wanneer u verf op waterbasis van homeofconcrete aanbrengt op een gebied met verf op oliebasis, zal het niet kunnen inwerken en zal de verf overgedruppeld worden. Daarom moet u ervoor zorgen dat de vloer droog is voordat u begint te schilderen. Zodra u de vloer hebt schoongemaakt, moet u alle vuil opruimen (zoals kattenharen en gevallen voedsel).

U zult ook willen om neer te zetten een val doek om uw vloeren te beschermen tegen de verf. Vervolgens gaat u aan de slag. U moet in gedachten houden dat de meeste olie – gebaseerde verven hebben een glansgraad.

Dit betekent dat als u de voorkamer schildert en er ligt vloerbedekking, u ervoor moet zorgen dat de eerste laag glazuur is. Ik weet niet of je katten hebt die graag kauwen, maar als dat zo is, wil je het tapijt misschien niet glazuren met de eerste laag (bijvoorbeeld als het te glad wordt). Ik vond drie lagen glazuurverf goed werken in deze situatie, maar als u het tapijt echt niet wilt glazuren, kunt u het overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *