Hoe kun je jouw stroomverbruik inschatten?

Wil je graag een nieuw energiecontract af gaan sluiten? Heb je bijvoorbeeld het idee dat je voor jouw huidige contract te veel moet betalen? Of ga je verhuizen en wil je voor jouw nieuwe woning een perfect energiecontract afsluiten? Om dit contract af te kunnen sluiten, is het eerst van belang om een goed vergelijk te maken.

Voordat je dit vergelijk kunt maken, moet je enkele gegevens invullen. Zo moet je bijvoorbeeld het door jou geschatte stroomverbruik opgeven. Hoe kun je dit stroomverbruik nou precies inschatten? Wij geven graag in dit artikel antwoord op die vraag.

Maak gebruik van een online tool

Kies je voor een energiecontract bij Budget Energie? Of kies je toch liever voor een energiecontract bij één van de andere energieleveranciers? Die keus is volledig aan jou. Voordat je die keus kunt gaan maken, is het aan te raden om gebruik van een online tool te maken.

In een dergelijke online tool kun je selecteren welke apparaten er allemaal in jouw huis staan. Vervolgens kun je aangeven hoelang je van deze apparaten gebruikt maakt en wat het gemiddelde vermogen van dit apparaat is. De tool is vervolgens in staat om het gemiddelde stroomverbruik te berekenen.

Kun je dit héél nauwkeurig doen? Nou, het is nooit mogelijk om dit echt tot op de kilowatt nauwkeurig te berekenen. Dankzij een dergelijke tool kun je echter wel behoorlijk dicht in de buurt komen. Uiteraard is het daarbij wel zaak dat je deze tool geheel naar waarheid invult.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om eens navraag te doen bij jouw buren. Je moet hierbij echter wel rekening houden met verschil in apparaat, met verschil in leefstijl en verschil in gezinssamenstelling. Op deze manier krijg je dus nooit een heel adequaat beeld van het te verwachten stroomverbruik.

Vergelijk maken

Heb je inzichtelijk wat jouw stroomverbruik is? Dan is het de hoogste tijd om een vergelijk te maken. Vul jouw geschatte stroomverbruik in, vul de overige gegevens in en laat de online tool zijn werk gaan. Je ziet dan al snel voor welk energiecontract je het beste kunt kiezen, mogelijk is dat het energiecontract van Oxxio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *