Baas over eigen interieur

Veel mensen willen graag iets anders maar willen de stap niet nemen omdat ze hun huidige opstelling nog niet zo lang hebben. Maar wat maakt dat nou uit?

Het gaat er immers om dat jij woont op een manier die jou gelukkig maakt. Dat betekent dat jij de indeling, inrichting én de sfeer van iedere ruimte in jouw woning bepaalt. En het betekent helemaal niet dat je ondankbaar bent wanneer je dat na geruime tijd weer eens wilt veranderen. Jij groeit immers als persoon iedere dag, ook al ben je ruim volwassen. Nieuwe ervaringen brengen nieuwe inzichten met zich mee. En dus kan ook het perspectief op wat je mooi vindt en waar je je mee vereenzelvigt veranderen. Daar is niks raars aan. Daar is niks mis mee.

Je bent in staat om alles te veranderen wat je maar wilt, van de inhoud van de kamer tot de ruimte zelf. Dat wil zeggen muren, plafonds en vloeren, alles kan ingewisseld worden. Dat zal enige centen en moeite gaan kosten maar uiteindelijk krijg je precies het stulpje dat je wilt hebben. Totdat je weer de onstuitbare drang voelt om alles heel anders aan te pakken.

Meubilair

Heb je heel je woonkamer gerenoveerd – of was dat uiteindelijk nauwelijks tot niet nodig? Dan wordt het hoog tijd om nieuw meubilair uit te kiezen. Hierbij gaan we er even vanuit dat je niet je muren, vloeren en plafonds hebt aangepast op je huidige tafels, stoelen, kasten en banken.

Zodra je precies weet wat je wilt, lijkt een tripje naar de meubelboulevard onvermijdelijk. Hopelijk heb je de meubels waar je van af wilde voor een redelijke prijs kunnen slijten. Heb je wel het budget om een geheel nieuwe set te kopen, plus natuurlijk losse onderdelen? Want dan kan het verstandiger zijn om je heil te zoeken bij de kringloopwinkel. Ook hier kun je vaak genoeg stijlvol meubilair krijgen voor een zacht prijsje. Vaak nog zo goed als nieuw! En wie weet zijn gebruikssporen juist wel een mooie toevoeging aan je kersverse opstelling.

Spelen met licht

Hoe mooi je nieuwe inrichting ook is, zodra het wat donkerder begint te worden wil je wellicht toch de focus leggen op slechts enkele gedeelten ervan. Bijvoorbeeld de eettafel! Zolang daar het licht brandt en in andere gedeelten van de ruimte meer in het donker blijven, wordt de sfeer nog gezelliger… of zelfs intiemer. Ook het uiterlijk van de lampen kan een rol spelen bij je uiteindelijke keuze. Wees hier bewust heel erg streng in! In jouw plaatselijke lampen groothandel vind je hopelijk precies wat je nodig hebt.

Puntjes op de i

Hoe precies wil je zijn? Want je favoriete decoraties – beeldjes, plantjes, etc. – passen nu misschien minder goed in je woonkamer. Dan kun je ze gelukkig nog elders kwijt, maar heel misschien wordt het tijd om ook die eens te gaan vervangen. Je wilt immers wel een complete sfeer creëren. Misschien heb je daar geen moeite mee maar wellicht moet je offers maken. Want wie A zegt… juist.

Heel veel succes en plezier met je makeover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *