Verduisterend Slaapkamer rolgordijn op maat juiste keuze voor een goede nachtrust.

Een goed nachtrust is belangrijk voor ons allemaal, daardoor is het belangrijk dat de slaapkamer ’s nachts wordt verduisterd. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen sneller en beter slapen als de kamer goed donker is. Een verduisterend rolgordijn is ideaal om op te hangen in uw slaapkamer, het zal zorgen voor een goede nachtrust.

Verduisterend rolgordijn

Een verduisterend rolgordijn heeft een verduisterend doek. Het doek zorgt ervoor dat de slaapkamer donkerder wordt, omdat de stof zelf geen licht doorlaat. De verduisterende stof is namelijk voorzien van een speciale laag die ervoor zorgt dat er geen licht door de stof komt. De coating die aan de achterkant zit is doorzichtig, beide kanten van het doek zijn dus dezelfde kleur. 

Kant en klaar verduisterend rolgordijn

Je kunt verduisterende rolgordijnen kant en klaar bij de bouwmarkt kopen. Een standaard rolgordijn is goedkoper, maar dan heb je wel minder keuze uit maten en opties. De maximale breedte van een standaard rolgordijn is vaak 1,80 meter. Standaard rolgordijnen zijn dus niet voor alle ramen geschikt. Daarnaast is het zo dat de afwerking minder mooi is als je zelf een rolgordijn op maat maakt. Ook heb je minder keuze uit kleuren en extra opties, zoals bijvoorbeeld zijgeleiding. Daarnaast heb je geen garantie op een standaard rolgordijn en gaat deze minder lang mee dan een rolgordijn op maat.

Verduisterend rolgordijn op maat

Je kunt bij verduisterende rolgordijnen op maat kiezen uit honderden kleuren dus voor iedere slaapkamer is er een bijpassende kleur te vinden. Om te kijken of de kleur mooi staat in je slaapkamer, kun je gratis 10 kleurstalen aanvragen. Bekijk hier de uitgebreide collectie van Rolgordijnenexpert.nl

Wat is het beste verduisterend rolgordijn voor je slaapkamer?

Genoeg keuze dus met een verduisterend rolgordijn op maat, maar wat is nou het beste rolgordijn voor op je slaapkamer? Afhankelijk van je raam kun je het beste kiezen voor een rolgordijn met een cassette en u-profielen. Een rolgordijndoek is namelijk smaller dan de breedte die je bestelt en er komt dus licht aan de zijkanten. Om dit te verminderen kun je u-profielen gebruiken aan de zijkanten. Deze u-profielen, gemaakt van aluminium, kun je onder de cassette plaatsen en zorgen ervoor dat spleet gedicht wordt. Iedere vorm van licht verstoort je slaap-waak ritme. De verduistering zorgt er dus voor dat je sneller in slaap komt en langer achter elkaar in slaap blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *