Hier moet je op letten bij het kopen van een zaklamp

Ledlamp 

We beginnen met een stukje achtergrondinformatie. Waarschijnlijk vertellen we je niks nieuws, maar sinds het jaar 2012 zijn gloeilampen verbonden in de Europese Unie. Gelukkig zijn er sinds het verbod op gloeilampen veel alternatieven op de markt verschenen. De ledlamp is de meest voorkomende vervanger en de voordelen zijn groots. Weinig energie, gaan lang mee, zijn schokbestendig en passen overal in omdat ze zo klein zijn. Dat zijn tevens de redenen dat led lampen vaak worden gebruikt voor een zaklamp. Ze verbruiken namelijk weinig energie. Led lampen zijn bovendien nog steeds in volle ontwikkeling. C4 led is de meest recente ontwikkeling. De helderheid, de kleurtemperatuur en het soort licht zijn bij deze led lamp vele malen beter dan een ander type lamp. Een zaklamp met C4 led lamp is daarom een aanrader. 

Betrouwbaarheid 

Hoe lang je ook onderweg bent of op welke plek je ook bent, je zaklamp moet het ten alle tijden doen. Een betrouwbare lamp is daarom een absolute must. Dit betekent dat de zaklamp ook beschermd moet zijn tegen regen. Kies daarom voor een zaklamp die tegen spatregen kan. Zo hoef je niet bang te zijn dat je zaklamp in the middle of nowhere uitvalt. 

Doe van tevoren ook research naar de batterij van de zaklamp. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de batterijen tussentijds te wisselen, maar je kunt ook oplaadbare batterijen aanschaffen. 

Lichtsterkte en lichtopbrengst 

Voordat je een zaklamp koopt, moet je van tevoren duidelijk vaststellen wat het doel is van het gebruik van de zaklamp. Want het doeleinde van de zaklamp, valt ook nauw samen met het soort licht dat je gebruikt. Het licht van een zaklamp kun je namelijk verdelen in twee componenten: lichtopbrengst en lichtsterkte. Wil je een grote ruimte verlichten? Dan moet je kijken naar de lichtopbrengst, oftewel het aantal lumen. Wil je een krachtige lichtbundel die ver reikt? Kijk dan naar lichtsterkte en het aantal LUX. Je hebt namelijk een hoge LUX waarde nodig voor sterk licht. 
Bovendien kun je een zaklamp bedrukken met jouw bedrijfslogo en weggeven als promotieartikel of relatiegeschenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *