Lijsten, welke meerwaarde vertegenwoordigen ze echt?

Indien je ervoor hebt gekozen om een mooi schilderij of bijvoorbeeld een artistieke foto te kopen zal je deze meer dan waarschijnlijk graag in je interieur willen integreren. Dat kan op verschillende manieren. In het merendeel van de gevallen kunnen we evenwel vaststellen dat mensen er de voorkeur aan geven op hiervoor gebruik te maken van één van de verschillende lijsten die op de markt zijn terug te vinden. Kan je geen standaard lijst vinden die aan je verwachtingen tegemoet weet te komen? Dan is het mogelijks ook de moeite waard om te kijken in de richting van een maatwerk exemplaar. In ieder geval, zou jij ook graag meer te weten willen komen over de verschillende lijsten die mogelijks aangekocht kunnen worden? Dan moet je vooral snel verder lezen!

Waar rekening mee houden bij lijsten kopen?

Bij het kopen van lijsten dien je met best een aantal verschillende zaken rekening te houden. In eerste instantie is er natuurlijk de uitstraling waar de lijst over moet beschikken. Wat dit betreft moet je rekening houden met twee verschillende invloeden. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De uitstraling waar de ruimte over beschikt waar de lijst in wordt geïntegreerd; 
  2. De uitstraling van het werk dat je graag wil laten inlijsten; 

Op basis van de twee bovenstaande eisen zal je kunnen vaststellen dat het al snel duidelijk wordt uit welk materiaal de lijst moet zijn vervaardigd en over welke kleur ze moet beschikken. Uiteraard is het soort materiaal niet alleen maar bepalend voor de uitstraling waar de lijst over dient te beschikken. Wat namelijk bovendien ook te denken van de kwaliteit van de lijst in kwestie? Ook deze wordt voor het grootste deel bepaald door het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. 

Het verschil tussen standaard lijsten en baklijsten

Het spreekt voor zich dat er door de jaren heen behoorlijk wat verschillende soorten lijsten op de markt zijn verschenen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen onder meer de standaard exemplaren en de zogenaamde baklijsten. Voor deze laatste geldt dat ze zich kenmerken door het feit dat het werk niet helemaal tot tegen de lijst aan komt. In plaats daarvan blijkt het werk als het ware te zweven in de lijst. Hierdoor wordt een zeer bijzonder, ruimtelijk effect gecreëerd. Het aanschaffen van een dergelijke baklijst kan zowel  de moeite waard zijn om te overwegen voor een schilderij als voor bijvoorbeeld een foto die je graag wenst te voorzien van een aantrekkelijke lijst.

Lijsten op maat laten maken? Het overwegen waard!

Ben je van plan om enkele lijsten aan te schaffen? Dan zal je kunnen vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen enerzijds de standaard lijsten en anderzijds de maatwerk exemplaren. Voor deze laatste geldt dat ze geheel kunnen worden gemaakt op maat van jouw wensen. Dit betekent dat je niet alleen het soort materiaal kan kiezen waaruit de lijst moet worden vervaardigd, ook de afmetingen kunnen geheel op maat van jouw voorkeuren worden bepaald. In ieder geval, zou je graag een nieuwe lijst willen kopen? Dan kan ook de keuze voor maatwerk er één zijn die het overwegen meer dan waard kan zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *