hoofdkussen

Hulp bij het kiezen van een hoofdkussen

Als je ooit op een ander hoofdkussen hebt moeten slapen, weet je hoe ongemakkelijk dit kan zijn. Je ligt niet lekker en je slaapt er niet goed van. Op de een of andere manier is de dikte, de vulling en het materiaal van je hoofdkussen heel belangrijk. Maar als je een nieuw kussen nodig hebt, hoe kies je er dan een? Met alle keuzes die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn, kan het erg moeilijk zijn om het juiste kussen te vinden. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van het juiste kussen voor jou.

Kies je matras en hoofdkussen

Wanneer je niet lekker slaapt, lichamelijke klachten hebt of moeilijk je draai in bent kunt vinden, dan kan het aan jouw bed liggen. In de eerste plaats kijk je naar wat voor soort matras je hebt. Als je een steviger matras hebt, dan heb je waarschijnlijk een dikker kussen nodig dan wanneer je op een zacht matras slaapt. De reden is dat een zacht matras het lichaam er over het algemeen meer in laat nestelen, wat betekent dat er minder lege ruimte is tussen het kussen en jouw hoofd. Je kan bij een steviger matras goed kiezen voor hoofdkussens die meer steun aan het hoofd geven. Je hebt hierdoor een betere opvulling van de ruimte tussen jouw nek en het bed. 

Welke slaaphouding heb jij?

Wanneer je een nieuw hoofdkussen wilt kopen, dan kijk je ook naar jouw slaaphouding. Mensen die op hun rug slapen, hebben minder kussen nodig dan mensen die op hun zij slapen. Je wilt wanneer je op je zij slaapt dat je hoofd en nek in het verlengde liggen van je ruggengraat. Om de dikte te bepalen zijn jouw schouders dus ook van belang. Vandaar dat mannen die op hun zij slapen vaak een dikker hoofdkussen nodig hebben dan vrouwen. En hierbij zal een grotere man ook een dikker kussen wensen. Een oncomfortabel kussen dat niet de juiste dikte heeft, kan terwijl je slaapt nek- en rugklachten veroorzaken. Een goed hoofdkussen kiezen is dus belangrijk.

Welk materiaal hoofdkussen wil jij?

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de gebruikte materialen van jouw kussen. Terwijl de natuurlijke kussens zijn gemaakt van natuurlijk dons en katoen, zijn er ook kussens van schuim of een andere synthetische vulling. Deze kunnen soms een luxer gevoel geven en betere ondersteuning bieden aan nek en hoofd. Hoofdkussens zijn vaak gemaakt van dons, veren, kapok, latex of traagschuim. Hoewel natuurlijke materialen beter klinken, zijn materialen als traagschuim ook erg goed. Met name in het ondersteuning bieden. Ook zijn er kussens voor mensen die allergisch zijn. Informeer dus goed wanneer je een hoofdkussen gaat kopen naar het materiaal. 

Kwaliteit kussen

Naast de stevigheid en de materialen is er de kwaliteit van het hoofdkussen. Ben jij echt op zoek naar een goed hoofdkussen? Dan is het is belangrijk dat het stiksel op het kussen is versterkt om te voorkomen dat het zijn oorspronkelijke vorm verliest, vooral rond de randen. Je kent misschien wel van die oude kussens die totaal niet lekker meer liggen. De vorm is er dan volledig uit. Kijk ook of het hoofdkussen wasbaar is. De meeste synthetische kussens zijn wasbaar in de machine, maar je moet vermijden om je kussen te vaak te wassen. Lees ook de wasvoorschriften om te voorkomen dat de vulling zich ongelijkmatig gaat verdelen en aan de zijkanten van het kussen gaat zitten. Stomerijen kunnen desgewenst ook kussens reinigen, mocht je dit professioneel willen laten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *