Wat is een deurdranger?

Als je net een huis hebt gekocht, wil je natuurlijk dat je woning altijd in een optimale conditie is. Vaak zijn er verschillende aanpassingen die jouw woning kunnen verrijken. Hiermee bedoelen we niet aanpassingen op het gebied van interieur, maar juist aanpassingen die het leven in je woning wat makkelijker maken. Deurdrangers worden steeds vaker in huis verwerkt om het woongenot te kunnen verhogen. Veel mensen hebben nog nooit van een deurdranger gehoord en dat is ook helemaal niet raar. Je hebt het waarschijnlijk nog nooit gezien en toch worden zo overal gebruikt. Het is namelijk heel handig en er zitten veel voordelen verbonden aan het gebruik van deurdrangers. Wil jij weten wat een deurdranger is en waarom het nu zo handig is? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Betekenis deurdranger

Een deurdranger is een rare term als je hier nog nooit van gehoord hebt. Het is niet meer dan een handig mechanisme wat ervoor zorgt dat een deur automatisch gesloten kan worden. Deze zitten vaak aan de bovenkant van een deur en je ziet ze veel voorbij komen bij bedrijven. Bijna ieder bedrijf heeft er een en deze kunnen heel handig zijn. Zelfs voor in jouw woning is het heel handig om een deurdranger te hebben. Normaal gesproken zal een deur na het openen open blijven staan. Dit komt doordat de duw- en trekkracht langzaam verdwijnt en dit kan soms nadelig zijn. Met een deursluiter of dranger is dit verleden tijd en dit komt door de veer die in het mechanisme zit. Deze zorgt ervoor dat de deur weer naar zijn oorspronkelijk stand terug veert. Dit mechanisme kan aan de buiten duur worden geplaatst, maar natuurlijk in de binnendeur.

De voordelen

Er zitten veel voordelen verbonden aan het gebruik van een deurdranger. Deze blijken heel erg handig te zijn en veel huiseigenaren willen er één hebben. Het klinkt als een overbodige luxe, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Zo hoeft dit mechanisme helemaal niet veel geld te kosten en dat is een groot voordeel. Daarnaast zijn er ook geen dichtslaande deuren meer en normaal gezien maakt dat veel geluid. Een dichtslaande deur kan voor veel overlast zorgen bij de buren, maar ook bij de andere in het huishouden. Daarnaast is het ook nog eens heel slecht voor de levensduur van de deur. Het kan de deur namelijk dusdanig beschadigen, dat je een nieuwe deur moet bestellen. 

Daarnaast zorgen deurdrangers ervoor dat het ook een stuk veiliger wordt in je woning. Vooral als er brand uitbreekt is het belangrijk dat alle deuren zo goed mogelijk gesloten blijven. De brand kan namelijk sneller verspreiden als deze gesloten is. Dit is iets wat je niet wilt hebben en deurdrangers kunnen hier goed bij helpen. Ook verhogen ze de isolatiewaarde van je woning en anno 2022 is dit heel erg belangrijk. Je bespaart op deze manier veel geld met de energiekosten, dat is natuurlijk ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *