Buitenshuis: waar verlichting aanbrengen?

Stap bij stap probeer je je huis te verbeteren en mooier te maken. De juiste verlichting aanbrengen buiten het huis kan daar een rol bij spelen. Door sfeerverlichting aan te brengen aan de deuren, dakkapellen, erkers en schuifpuien ziet je woning er direct leefbaarder uit. In dit artikel vertellen we meer over het verlichting van je woning en waar je allemaal aan moet denken.

De keuze voor lampen

Leuk wanneer je je huis gaat verlichting, maar wat kost dat wel niet? Heb je de hele avond verlichting in huis, in de tuin en rondom het huis aan staan, dan vreet dat energie wat je uiteindelijk terug gaat zien op je energierekening. Wil je jouw energierekening liever laag houden dan is het geen gek idee om voor led verlichting te kiezen. Het grote voordeel van led verlichting is dat deze gemiddeld 70% van alle warmte omzetten in verlichting, iets wat bij andere lampen niet het geval is. Daarbij is het geen gek idee om voor voor lampen te kiezen die op zonne energie werken. Deze wekken energie op gedurende de dag, waardoor deze lampen een eenmalige investering zijn.  

Waar verlichting aanbrengen?

Met sfeerverlichting kun je je huis mooi verlichten. Bij sfeerverlichting kies je voor verlichting dat geel van kleur is en waarbij de intensiteit van de lampen laag is. Zo brengt het bepaalde elementen van het huis onder de aandacht. Sfeerverlichting breng je aan op de deuren, dakkapellen, erkers en schuifpuien. Het laat je huis er een stuk levendiger uitzien in de avonduren en bovendien zorgt het voor een betere veiligheid. Inbrekers laten goed verlichte woningen links liggen en kiezen liever voor woningen waar het donker is zodat ze ongestoord hun ding kunnen doen. 

Maatwerk deuren, kozijnen, dakkapellen en schuifpuien

Ben je op zoek naar een goede timmerman die deuren, kozijnen, dakkapellen en schuifpuien voor je in elkaar kan zetten, kijk dan op installatie kozijnen. Maak een keuze tussen kunststof of houten kozijnen, deuren, dakkapellen of schuifpuien. Hout geeft je woning een mooie natuurlijke uitstraling, maar er zitten ook nadelen aan hout. Zo heeft het meer onderhoud nodig en is schoonmaak ook een stuk belangrijker. Kunststof daarentegen is makkelijker te houden, alleen duurder in aanschaf.

 

Wanneer je de deuren, kozijnen en een dakkapel in een keer laat doen, is het mogelijk om voor dezelfde stijl te kiezen en daarbij ook een afspraak te maken over de prijs.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.