Zo maak je een heerlijke relaxplek

Relaxen, we doen het eigenlijk te weinig. In ons drukke leventje met een fulltime baan en een familie is het van belang om af en toe wat tijd voor jezelf te nemen. Iedereen geeft daar natuurlijk op zijn eigen manier invulling aan. De een fietst graag een rondje, terwijl de ander heerlijk in de tuin gaat liggen. Even niets doen doet wonderen is ons motto en daarom schreven we dit artikel vol met tips voor het inrichten van een heerlijke relaxplek. Wil je relaxen prioriteit geven, zodat je een gezondere levensstijl kunt leiden? Lees dan gauw verder.

Kies voor fijne stoelen

Mensen hebben veel dingen gemeen en een daarvan is dat we allemaal van zacht materiaal houden. Je blijft langer zitten in een stoel die gemaakt is van een zacht materiaal dan een harde stoel, toch? Nadat je een plek in huis hebt uitgekozen die je tot een relaxplek gaat omtoveren wordt het tijd om comfortabele stoelen uit te kiezen. Wat dacht je van een fijne loungebank om na een lange werkdag heerlijk je benen te kunnen strekken? Of een hangmat waarin je heerlijk heen en weer kunt dobben? Voorkeuren verschillen natuurlijk, maar over het algemeen is het makkelijker om te relaxen in een stoel waarin je heerlijk je benen kunt strekken. 

Dimverlichting

Het is algemeen bewezen dat zachte en niet-felle verlichting het relaxen een stuk eenvoudiger maken. Fel licht houdt je namelijk wakker, iets wat je tijdens relaxen nou juist niet wilt. Kies daarbij voor verlichting waarbij je de kracht zelf kunt instellen. Het beste is met een afstandsbediening. Zo kun je het licht vanuit je luie stoel verstellen, heerlijk toch? Daarbij raden we je aan om voor sfeerverlichting te kiezen. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen in de vensterbank, in de buurt van een plant of in de hoeken van de ruimte. Tot slot raden we je aan om voor led verlichting te kiezen. Hier zit een hoger prijskaartje aan, maar het voordeel is dat ze langer meegaan en daarbij minder energie verbruiken.

 

Kies voor warme of lichte kleuren

De keuze voor de kleuren hangt een beetje van je voorkeur af. In de wintermaanden heb je wellicht meer behoefte aan warme kleuren; dit zorgt voor een cosy en gezellige sfeer. Terwijl in de zomer je liever voor lichte kleuren kiest. Echter heb je waarschijnlijk geen zin om twee keer per jaar te verven en dus zal je wel een keuze moeten maken.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.