Wat voor lampen heb je in de slaapkamer?

Sfeerlicht in je slaapkamer is belangrijk omdat het de kamer is waar je vaak ontspant. Maar toch moet het fel genoeg zijn omdat je je daar aankleedt. In deze blog geven wij een aantal tips voor jou wanneer je je kamer aan het verbouwen bent.

Veel licht

Je kunt kiezen voor veel licht, het maakt de sfeer niet romantisch. Wanneer je niet veel lichtplaatsen hebt, kun je er spiegels plaatsen. Daardoor weerkaatsen de lichten en lijkt het alsof er extra veel licht is in de kamer.

Daarnaast kun je ook werken met veel natuurlijk licht, dit werkt vaak een stuk zachter. Hoe groter je raam, hoe meer licht er natuurlijk binnenkomt.

Aantal

Daarbij is het ook belangrijk om te kijken hoeveel lampen je wil. Hoe meer lampen je hebt, hoe feller vaak het licht wordt. Meestal heb je de basisverlichting, plafondverlichting. Daarnaast is het fijn om nog wat muurspotjes te hebben voor extra licht. Zo kun je kiezen welke lampen je aan doet.

Accentverlichting

Daarnaast kun je nog lichten aanschaffen voor een functioneel doel. Zo kun je bijvoorbeeld extra licht bij een kaptafel aanschaffen of is het handig om een leeslampje naast je bed te hebben voor wanneer je nog wat wil lezen.

Als extra kun je natuurlijk een dimmer aanschaffen bij de lampen. Dit geeft de felheid van het licht weer, ben je in voor een romantische avond, dan zet je de felheid gewoon wat lager. Ben je je ’s ochtends aan het omkleden, zet je de felheid wat hoger. Wil je meer interieur tips? Kijk dan eens op woonkanjer!

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.