Vloerverlichting, hoe werkt dat precies?

Een van de voordelen van gietvloer is dat het de mogelijkheid biedt om objecten in de vloer in te sluiten, dit maakt het mogelijk om een vloerverwarming onder de gietvloer aan te leggen maar ook om verlichting in je vloer aan te brengen. In dit artikel vertellen we meer waarom een gietvloer een goede keuze is en hoe vloerverlichting precies werkt. Lees snel verder en kom erachter of vloerverlichting iets voor je is.

Soorten gietvloeren

Wegens de vele voordelen zijn gietvloeren een populaire vloer geworden. Zo zijn gietvloeren eenvoudig te onderhouden. Ook is het mogelijk om de vloeren binnen een korte tijd schoon te maken met een dweil of met de stofzuiger. Er zijn echter verschillende soorten gietvloeren, waarbij het onderscheid wordt gemaakt tussen kunsthars en cementgebonden vloeren. Kunstharsgebonden vloeren zijn eigenlijk gemaakt van kunststof, waarbij er een mengsel op de ondervloer aangebracht wordt die vervolgens snel en consistent hard wordt. Het grote voordeel van kunststof is de slijtvastheid en de lange levensduur. Daarbij kunnen er veel kleuren gemengd worden. Bij cementgebonden gietvloeren is de bovenlaag vaak een stuk dikker. Het geeft meer een beton uitstraling wat er vaak stoer uit ziet.  

Verlichting aanbrengen

Bij het aanleggen van vloerverlichting worden er kleine lampjes onder het mengsel aangebracht. De uitdaging ligt bij het feit dat het mengsel snel hard wordt, waardoor de installateurs weinig tijd hebben om de vloerverlichting aan te brengen. Er is veel expertise nodig om vloerverlichting aan te brengen, omdat het aangesloten moet worden op een glasvezelnetwerk dat onder de vloer loopt. Nauwkeurigheid bij vloerverlichting is dus een vereiste en daarom raden we jou aan om alleen zaken te doen met een ervaren gietvloeren bedrijf. Het mooie aan vloerverlichting is dat het de ruimte extra sfeer geeft of bepaalde elementen van het interieur extra onder de aandacht brengt.  

Een gietvloerbedrijf kiezen

Bij de keuze voor een gietvloerenbedrijf is het belangrijk dat je met verschillende factoren rekening houdt. Zo is het aanleggen van een gietvloer en vloer verlichting niet eenvoudig en is vakwerk een vereiste. Dit maakt het ook onmogelijk om een gietvloer zelf aan te leggen. Wanneer je voor een langere tijd van een gietvloer wilt genieten zonder dat deze gaat verkleuren of verzakken is het van belang dat je voor een bedrijf kiest dat weet wat het doet. Meer weten? Breng dan een bezoekje aan gietvloer laten aanleggen.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.