Verlichting in een gietvloer, kan dat?

 

Wanneer je kijkt naar de woontrends van de afgelopen jaren, zie je vooral de industriële look voorbijkomen. Deze stijl is gebaseerd op de inrichting volgens een oude fabriek. Accessoires en meubelen van hout en staal maken dan ook een groot deel uit van het geheel. Maar bij elke woonruimte is de vloer natuurlijk onmisbaar. En in deze stijl is een gietvloer een ontzettende populaire optie. De vloer is naadloos en oogt ontzettend schoon. Maar is het voor de liefhebbers ook mogelijk om iets extra’s aan te brengen aan deze vloer in de vorm van verlichting?

Voeg iets extra’s toe aan de ondergrond

Een gietvloer heeft veel mogelijkheden, hierover later meer. Maar voor de snelle lezers onder ons: het is mogelijk om verlichting toe te voegen aan de gietvloer. Een gietvloer bestaat namelijk uit kunsthars en dit gaat prima samen met verlichting. Verschillende specialisten bieden deze diensten aan, je kunt dus kiezen uit verschillende patronen voor je ondergrond. Het is echter niet heel eenvoudig om dit aan te brengen, omdat er ook een heel technisch verhaal bij komt kijken. Besteed dit werk daarom ook altijd aan een specialist.

 

Andere mogelijkheden gietvloeren

Zoals hierboven aangegeven, kan je meerdere kanten op met een gietvloer. Hiermee doelen we op het kleurgebruik. Een gietvloer is namelijk niet verkrijgbaar in één specifieke kleur, maar in de kleur die jij maar wilt. Tijdens het productieproces wordt daar rekening mee gehouden. Naast verschillende tinten, kan je ook kiezen uit verschillende soorten looks, zoals de grindvloer. Bedenk wel dat het ook echt aanvoelt als grind en niet heel geschikt is als je kleine kinderen hebt die nog dagelijks over de vloer kruipen.

 

Verlicht ook je terras

Ben je een groot liefhebber van subtiel licht in je interieur? Trek het idee van licht in je vloer dan door naar buiten. In tegenstelling tot de gietvloer, pak je deze klus wel heel eenvoudig zelf aan. Bij de bouwmarkt of menig budgetwinkel vind je namelijk spots die je zonder al te veel moeite te hoeven doen in je tuin aanbrengt. Je graaft een kuil, plaatst de spot en je bent klaar. Je hoeft verder de lampjes niet aan te sluiten. Dit zijn namelijk solarlampen en laden zich op aan de hand van zonne-energie.

 

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.