Tips voor verlichting in de keuken

Als het gaat over verlichting, dan wordt vaak vooral aandacht besteed aan de woonkamer en de slaapkamer. Hoe het in de keuken verzorgd is, daar is veel minder aandacht voor. Toch is het ook hier belangrijk om de juiste mate van verlichting op orde te hebben. Er zijn meerdere mogelijkheden op dat vlak. Daarom kan het handig zijn om een aantal tips voor verlichting in de keuken te krijgen. Daar kan je dan vervolgens zelf mee aan de slag om je keuken op de goede manier in het licht te zetten. Let op het volgende.

Verschillende bronnen

Wat in de keuken in ieder geval geldt is dat er voldoende licht moet zijn. Je moet hier immers onder alle omstandigheden het eten kunnen bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de donkere dagen midden in de winter. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is door licht van verschillende bronnen te laten komen. In veel gevallen wordt gekozen voor bijvoorbeeld drie verschillende bronnen die op verschillende plekken in de keuken terug te vinden zijn. Zo kan je de hoeveelheid licht ook naar eigen inzicht vergroten of verkleinen wanneer je dit nodig zou vinden. Dit helpt in ieder geval bij het koken.

Denk aan sfeer

Hoewel praktisch gemak heel belangrijk is als het om verlichting in de keuken gaat, is het wel ook belangrijk dat er een bepaalde mate van sfeer wordt gecreëerd. Dat betekent dus dat je niet alleen maar voor felle schijnwerpers moet kiezen. Ook het gebruik van bijvoorbeeld ledstrips is zeker aan te raden wanneer je de verlichting in de keuken in de gewenste vorm wilt gieten. Bedenk je ook op welke manier je de keuken gebruikt. Is dit alleen om in te koken, of brengen jullie er als gezin ook tijd in door? Dit bepaalt mede hoe je met sfeer moet omgaan.

Slim zijn

Anders dan in andere ruimtes in het huis is het vaak een goed idee om slim om te gaan met het plaatsen van verlichting. Zo hangt of staat het niet in de weg. Daarnaast is het dan ook nog eens zo dat je door slim te plaatsen, bijvoorbeeld onder de kastjes, kunt zorgen dat het licht precies op de juiste plek in de keuken komt te zitten. Dit is zeer belangrijk en verdient daarom altijd veel aandacht wanneer je een lichtplan voor in de keuken gaat maken. Praktisch en mooi zijn dan twee factoren die hand in hand gaan.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.