Onzichtbare plankdragers voor de zwevende plank

Onzichtbare plankdragers zijn dragers om je plank ‘zwevend’ op te kunnen hangen.

Je hebt onzichtbare plankdragers in diverse soorten en maten en bestaande uit diverse materialen. Een en ander afhankelijk van de soort muur, de soort plank die je zwevend wilt ophangen en het maximaal aantal kilogram dat de onzichtbare plankdragers moeten kunnen dragen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Over het algemeen zijn onzichtbare plankdragers van het materiaal metaal gemaakt. Ze bestaan vaak uit een metalen plaatje die je aan beide kanten aan de muur kunt bevestigen met in het midden een pin. Je gebruikt meestal twee onzichtbare plankdragers. Deze dragers dien je aan de muur te bevestigen om vervolgens de plank met daarin vooraf geboorde gaten over deze pinnen te schuiven. Het is dus van belang dat je plank met vooraf geboorde gaten koopt of deze zelf vooraf op de juiste plek en grootte boort anders kun je de plank niet zwevend ophangen.

Indien je de onzichtbare plankdragers correct bevestigd kunnen zij doorgaans een gewicht van zo een honderd kilogram per vierkante meter dragen. Wat betekent dat je op een ‘zwevende plank’ bevestigd met onzichtbare plankdragers diverse spullen plaatsen zoals boeken, planten, beeldjes of welke decoratie je maar wilt.

Voor- en nadelen

Het belangrijkste voordeel van onzichtbare plankdragers is dat het erg mooi oogt zo een ‘zwevende plank’. Je kunt de plank hoog hangen zonder dat je tegen de vaak niet al te mooie plankdragers aan hoeft te kijken.

Daarnaast is een voordeel dat je over het algemeen minder gaten in je muur hoeft te boren dan wanneer je de ‘traditionele plankdragers’ gebruikt.

Een nadeel is echter dat de ‘zwevende plank’ door de onzichtbare plankdragers niet zo stevig is als wanneer je de plank middels de traditionele plankdrager bevestigd. Wel moet gezegd worden dat de kwaliteit van onzichtbare plankdragers er kan verschillen en als je goede kwaliteit hebt, de stevigheid dicht in de buurt van de traditionele plankdrager komt.

Indien je een plank zwevend wilt ophangen kan het een nadeel zijn wanneer je zelf nog de gaten moet voorboren voor de pinnen van de onzichtbare plankdragers.

Het ligt eraan wat je allemaal op je plank wilt zetten, maar al met al wegen voor mij de nadelen niet op tegen het mooie strakke aanzicht van de ‘zwevende plank’. En als je onzichtbare plankdragers van goede kwaliteit neemt, is de zwevende plank stevig genoeg om er diverse leuke woonaccessoires op te zetten.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.