Kweekverlichting kopen. Zo kies je goede kweeklampen

Bij de keuze voor kweekverlichting is het geen slecht idee om voor led verlichting te kiezen. Het is veiliger, heeft een langere levensduur en op de lange termijn led lampen zijn goedkoper. In dit artikel geven we tips en tricks over welke kweekverlichting je het beste kunt kopen. Iedereen heeft andere plannen wanneer het om kweken gaat, waardoor je goed moet letten op welke kweeklampen je koopt. In dit artikel krijg je een handleiding voor het kopen van kweeklampen.

Waarom led verlichting?

Led verlichting heeft verschillende voordelen. Zo is led verlichting zuiniger in energiegebruik. Het is in staat om meer energie om te zetten in licht. Waarmee je niet alleen minder geld betaald aan de energiemaatschappij, je levert ook nog eens een duurzame bijdrage aan het milieu  Een bijkomend voordeel is dat de lampen ook niet warm worden, waardoor het voor politie een stuk lastiger is om wietplantages op te sporen, mocht je van plan zijn om een wietplantage op te zetten. Bij de keuze voor led verlichting zal je op verschillende aspecten moeten letten zoals hieronder besproken.

 

De verschillen tussen kweekverlichting

Kies je voor led kweekverlichting dan zal je alsnog een keuze moeten maken tussen verschillende kweeklampen. De mogelijkheden zijn namelijk oneindig. Elke kweeklamp heeft zijn eigen instructies waardoor je goed moet kijken naar de led diodes, wattages, lenzen en reflectors. Wat de keuze lastig maakt is dat er veel kwalitatieve lampen op de markt, maar ook kweekverlichting dat van minder goede kwaliteit is. Het is daarom altijd slim om het model te googelen voordat je definitief een keuze maakt. Daarbij is het ook geen gek idee om aandacht te besteden aan de led chips. Zo zijn er led chips die 1 watt aan stroom gebruiken en chips die 5 watt gebruiken. Wil je energie en dus geld besparen dan is het verstandiger om voor led chips te kiezen die weinig energie gebruiken. 

Het verschil tussen led kweeklampen en spaarlampen

Voorheen waren spaarlampen populair als kweekverlichting, maar daar is wat verandering in gekomen. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen led en spaarlampen. De lampen zelf bestaan ongeveer uit dezelfde onderdelen, waardoor je vooral aandacht dient te besteden aan de specificaties van de lampen. Het grootste verschil tussen led verlichting en spaarlampen is het energiegebruik en de warmte die van de lamp af komt. Spaarlampen zorgen voor veel warmte, wat voor sommige planten juist goed is terwijl andere planten hier geen baat bij hebben. Kijk dus altijd op de specificaties van de kweeklampen matchen met de vereiste leefomstandigheden van de planten die je wilt gaan kweken.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.