Kinderkamer verlichting

Kinderkamer verlichting is een heel belangrijk onderdeel van de kinderkamer, welke vaak onderschat wordt. Nu je baby wat groter wordt, wordt het langzaam tijd om de babykamer om te bouwen in een kinderkamer. Waarschijnlijk heb je al een beetje gekeken naar welke kleur en stijl je gaat gebruiken, maar heb je ook al nagedacht over de lampen die je gaat gebruiken? Waarschijnlijk heb je in de eerste jaren van je kindje zelf al ervaren hoe belangrijk goede verlichting is.  Zorg dus eerst voor goede kinderkamer verlichting en concentreer je daarna op de verdere aankleding van de Kinderkamer.

Nederlandse ontwerpen en productie van kinderlampen

Het is heel fijn dat er tegenwoordig heel veel te vinden is op het gebied van kinderkamer verlichting. Waar het tot een aantal jaar geleden beperkt bleef tot een aantal ‘standaard’ lampen, is de keuze tegenwoordig enorm uitgebreid. Of de stijl voor de nieuwe kinderkamer nou trendy wordt, romantisch, strak of modern, er is altijd wel een geschikte lamp te koop.  Met name op internet vindt je de mooiste lampen. Er zijn zelfs webshops met hun eigen atelier of die nauw samenwerken met Nederlandse ateliers. Vaak betekent dit dat wanneer je niet helemaal jouw droomlamp kan vinden, je jouw specifieke wensen kan overleggen.  Wil je bijvoorbeeld heel graag dat de lampen naadloos aansluiten op het door jou gekozen kleur muur of misschien zelfs wel het zorgvuldig uitgezochte beddengoed? Neem contact op met een dergelijke webshop. Meestal kunnen ze jou prima helpen met het vinden of zelfs maken van de voor jou perfecte lamp.

Soorten Kinderkamerlampen

Over het algemeen kan je stellen dat er voor een kinderkamer 3 verschillende lampen gewenst zijn. De Plafond -of hanglamp, een nachtlampje en een wandlampje. De plafondlamp of hanglamp komt centraal in het kamertje te hangen en is de grote eyecather. Ga bij een hoog plafond voor een mooie hanglamp. Zijn jouw plafonds wat lager? Dan biedt een plafondlamp uitkomst. Meestal zijn beide lampen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins.

Een nachtlampje was voor de babykamer al onmisbaar voor bijvoorbeeld de nachtvoedingen, maar mag eigenlijk ook niet ontbreken in de Kinderkamer. Misschien ben je geneigd om dit lampje achterwege te laten nu je kindje ouder is. Echter krijgen bijna alle kinderen een periode waarin ze angst ontwikkelen voor donker en alleen slapen. Door het kleine beetje licht dat een nachtlampje geeft, wordt het voor je kindje makkelijker en veiliger om te gaan slapen. Wanneer je kiest voor een lampje op batterijen kan je deze makkelijk van plek verwisselen èn makkelijk meenemen wanneer je op vakantie gaat of je kindje uit logeren gaat. Nachtlampjes zijn verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Daardoor zijn zij naast praktisch ook nog eens hele gave kinderkamer accessoires.

Een wandlampje is ook ideaal in de kinderkamer. Hang deze op boven of naast het bureautje of de stoel waarin je kindje graag leest of voorgelezen wordt. Dit lampje geeft een zachter, fijner en minder fel licht dan de hanglamp of plafondlamp. Dat is heel fijn wanneer je kindje bijvoorbeeld rustig aan het werk of knutselen is aan het bureau of lekker een boekje wilt lezen. Ook wandlampjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Vaak in dezelfde kleur of dessin verkrijgbaar als de hanglamp en/of plafondlamp. Wel zo leuk!

Dit artikel werd mede mogelijkheid gemaakt door https://www.dreumesenzo.nl

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.