Interieur: houten lampen voor natuurlijke uitstraling

 

 

Moderne materialen zoals metaal en kunststof geven een stoere uitstraling, maar er kan niets op tegen de charme van hout. Het geeft je woning een natuurlijke uitstraling en daarbij geeft het warmte, waardoor hout altijd populair zal blijven. In dit artikel vertellen we meer over hout aanbrengen in je interieur en uit welke soorten houten lampen je kunt kiezen. Lees verder en geef je interieur die natuurlijke uitstraling waar iedereen blij van wordt.

Soorten houten lampen

Houten lampen geven je interieur zoals gezegd een natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten lampen waar je uit kunt kiezen, denk aan staande lampen, tafellampen, wandlampen en hanglampen. Wil je je woning niet alleen een natuurlijke uitstraling geven, maar ook graag duurzame verlichting in huis nemen dan is het geen slecht idee om voor duurzame lampen te kiezen. In dit geval kies je voor ledverlichting, wat dus meer warmte omzet in energie dan elke gemiddelde andere lamp. Hierdoor kun je meer verlichting aan je woning toevoegen zonder dat je dit terugziet op je energierekening. Houten lampen zijn voornamelijk bedoeld voor het interieur. Wanneer je deze buiten het huis gebruikt is de kans groot dat het hout gaat rotten.  

Het juiste soort hout kiezen

Bij de aankoop van een houten lamp of wanneer je zelf een houten lamp gaat maken is het slim om op de kwaliteit van het hout te letten. Er zijn veel verschillende soorten hout te koop en elk heeft haar eigen eigenschappen. Zo heb je hout dat makkelijker te bewerken is dan andere soorten houten, dus wanneer je van plan bent om zelf een lamp of meubelstuk te maken is het beter om voor hardhout te kiezen. Dit soort hout is iets minder goed te bewerken, maar het heeft wel een lange levensduur. Meer weten over kwalitatieve houtsoorten?  Op het internet wordt tegenwoordig veel hout verkocht. Het voordeel is dat elk houtsoort op voorraad is en snel geleverd kan worden. Het nadeel is dat je niet altijd persoonlijk advies kunt inwinnen. 

Houd het duurzaam

Wij geloven in duurzaamheid. Kies daarom voor duurzame producten die zo min mogelijk negatieve invloed hebben op de natuur. Hierbij is de keuze voor verlichting erg belangrijk. Zoals we eerder zeiden is het beter om voor led verlichting te kiezen. Hiermee verbruik je minder energie, waardoor je minder geld kwijt bent en minder co2 uitstoot. Kies daarbij voor duurzaam hout. Wie voor duurzaam kiest, is vaak wat meer geld kwijt maar dat verdient zichzelf terug wanneer de levensduur van het product ook langer is.

 

BewarenBewaren

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.