Industriële lampen

Het is de afgelopen jaren een trend om oude en nieuwe aspecten met elkaar te combineren in het interieur. Nostalgische meubels worden vaak op een modern vloerkleed geplaatst tegen een fris geschilderde muur. Ook wat lampen betreft is er een trend gaande die je in veel woningen en bedrijven ziet terug komen. Industriële lampen zijn helemaal in de mode en kunnen goed gecombineerd worden met verschillende stijlen in huis of in het bedrijf.

 

Vanuit de fabriek naar de woning

De industriële lampen die te koop zijn lijken zo uit de fabriek te komen en dan niet van de productieband, maar van het plafond. In sommige gevallen kun je zelfs echte oude lampen op de kop tikken om jouw interieur mee op te lichten. Meestal zijn de lampen wel gewoon nieuw en zijn ze gevormd naar het model van bijvoorbeeld oude fabriekslampen. De industriële lampen hebben een stoer karakter maar zijn vaak door de afwerking niet kil om aan te zien.

 

Hanglampen

Als je een grote eettafel hebt dan kun je daar uitstekend een set met industriële hanglampen boven hangen. De robuuste hanglampen kunnen met behulp van de juiste lampjes en bijvoorbeeld een dimmer de perfecte sfeer in de kamer maken waar jij samen met vrienden en familie aan tafel gaat. Niet alleen in huis maar ook voor in een winkel of een ander bedrijf kun je heel goed gebruik maken van industriële lampen. Als het plafond niet afgewerkt is dan komen de lampen perfect tot hun recht boven bijvoorbeeld de toonbank in de winkel of een balie in het bedrijf.

 

Industrieel maar warm

Zoals gezegd hoeven de industriële lampen geen kille uitstraling te hebben. De lampen kunnen er door hun robuuste uiterlijk misschien vervaarlijk uitzien maar als je ze in een goed ingerichte ruimte ophangt met de juiste kampjes erin dan wordt het effect al heel anders. Je kunt zelfs voor een warmere sfeer zorgen door een dimmer te gebruiken bij de lampen.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.