In de avond ramen lappen. Hoe doe je dat?

Iedereen zal het met ons eens zijn dat het een beter idee is om ramen tijdens daglicht te wassen. Maar niet iedereen heeft deze luxe. Lange werkdagen en de korte winterdagen kunnen ervoor zorgen dat je het ramen lappen maar blijft uitstellen, terwijl ondertussen de ramen smeriger en smeriger worden. Wat nu? In dit artikel geven we informatie over wat je kunt doen wanneer je geen tijd hebt om de ramen te wassen.

Ramen in de avond wassen

De eerste optie is om ramen in de avonduren te gaan wassen. Dit is prima te doen op een mooie zomeravond, maar op een winteravond wordt dit al gauw een hele opgave. Hoe ga je er dan toch voor zorgen dat ramen in de avond op de juiste manier gewassen worden. Nou beginnen met het aanschaffen van een goede verlichting is een vereisten. Vaak geeft de buitenlamp onvoldoende verlichting en dus zal je een aantal nieuwe lampen moeten aanschaffen. In dit geval kun je denken aan een hoofdlamp die je zoals de naam doet vermoeden op je hoofd plaatst. Of je kiest voor een bouwlamp. Deze zijn duurder in aanschaf, maar dan weet je in ieder geval zeker dat de ramen goed verlicht worden. In het donker is het namelijk lastig om te zien of de ramen goed schoon zijn of niet. Daarbij moet je natuurlijk niet vergeten om de binnenverlichting aan te doen, dat maakt namelijk al een wereld van verschil.  

 

Glazenwasser inhuren

Wanneer je erachter bent gekomen dat ramen lappen in de avond niet echt werkt, maar toch geen tijd hebt om het zelf te doen kun je voor een glazenwasser kiezen. Het voordeel hiervan is dat je ramen op een uitstekende manier gewassen worden zonder dat je hier zelf omkijken naar hebt. Bij een glazenwasser ligt het uurtarief ongeveer tussen de 35 en 50 euro; niet iedereen heeft hier dus geld voor. Maar wanneer je druk bent met een carriere maken, leuk wat geld verdient is een glazenwasser inhuren het overwegen waard. Een glazenwasser heeft veel ervaring, weet precies hoe het op een veilige manier de hoogste ramen moet wassen en weet ieder plekje goed schoon te maken. 

Tips voor ramen lappen

Bij het ramen lappen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat je het grote vuil eerst verwijderd voordat je überhaupt begint met schoonmaken. Vervolgens zal je ervoor moeten zorgen dat je altijd schoon water gebruikt. Je zult het water dus een aantal keer moeten vervangen. Tot slot raden we je aan om de spons goed uit te knijpen voordat je begint met schoonmaken, anders krijg je zeker weten last van strepen.

 

BewarenBewaren

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.