Hoe werkt een sensorlamp precies?

Een sensorlamp heeft, zoals de naam al aangeeft, een sensor die kan reageren op beweging of op de hoeveelheid licht. Een sensorlamp wordt vaak gebruikt op plaatsen waar het gevaarlijk is als het donker is of bij wijze van inbraakpreventie. Je kunt een sensorlamp in je achtertuin ophangen zodat je ook in het donker zonder moeite het pad naar de deur kunt vinden. Deze sensorlamp kun je zo instellen dat hij aangaat zodra hij beweging detecteert. Door een tijdsduur in te stellen gaat de lamp na bijvoorbeeld vijf of tien minuten weer uit zodat geen onnodige energie wordt verspild. Op deze manier kun je dus als je aan komt lopen zonder ongelukken over het tuinpad naar de deur lopen.

Inbraakpreventie met een sensorlamp
Inbrekers werken graag in het donker. Hoe minder licht hoe liever, want des te kleiner is de kans dat ze betrapt worden. Daarom kiest een inbreker bij voorkeur een huis of bedrijfspand uit dat in het duister ligt. Met andere woorden, als je een sensorlamp installeert die meteen aan gaat zodra er beweging wordt gedetecteerd zal een inbreker daar in eerste instantie van schrikken. Hij zal zich meteen afvragen of er niet ook direct een inbraakalarm wordt geactiveerd. En dat is natuurlijk een prima combinatie. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een bouwplaats wilt beveiligen dan is een sensorlamp in combinatie met een inbraakalarm een prima keuze. Mocht de inbreker denken dat er alleen een lamp aangaat en er verder niets gebeurt dan kan de politie of beveiliging hem direct in de kraag vatten als zij bij het goed verlichte terrein arriveren. Zo heeft de sensorlamp een dubbele functie, namelijk afschrikken en het aanhouden van verdachten gemakkelijker maken. Nieuwsgierig naar goede inbraakwerende sensorlampen? Kijk dan eens bij de sensorlampen van Lichtpartner.

Meer veiligheid met een sensorlamp
Een sensorlamp zorgt ervoor dat je minder snel struikelt in het donker of ergens tegenaan loopt. Je kunt zo’n lamp ook prima in huis gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een donkere trap of een ruimte met een verraderlijk afstapje, dan is het prettig als er bij beweging direct een sensorlamp aangaat om voor voldoende licht te zorgen. Deze lamp kun je dan zo instellen dat hij na enkele minuten weer uitgaat om stroom te besparen. Zo voorkom je ongelukken op een eenvoudige manier.

Sensorlampen zijn zeer zuinig
Een sensorlamp is erg zuinig met energie. Deze lampen zijn vrijwel altijd voorzien van LED verlichting. LED lampen worden nauwelijks warm en verspillen dus geen energie. Met een LED lamp van een zeer laag wattage kun je al voldoende licht creëren om een tuinpad goed te verlichten. Ook voor het verlichten van een bouwplaats waar gewerkt moet worden in het donker kunnen sensorlampen met LED verlichting prima werk doen.

 

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.