Het verduurzamen van je woning

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen. De motieven verschillen van een lagere energierekening tot een goede bijdrage leveren aan het milieu. In dit artikel vertellen we jou meer over het opwekken van energie en hoe je jouw huis duurzamer kunt inrichten. Lees verder en wij geven handige tips en tricks voor het verduurzamen van je woning.

 

Koop de juiste verlichting

Het begint allemaal met het aanschaffen van de juiste verlichting. Door voor led verlichting te kiezen bespaar je een hoop energie, wat je terug gaat zien op de energierekening. Bij led verlichting wordt het grootste gedeelte van de warmte omgezet in verlichting wat niet het geval is bij andere soorten verlichting. Bovendien is het geen slecht idee om te kiezen voor buitenverlichting dat op zonne energie werkt. Zodoende wordt er overdag energie opgewekt, welke je weer kunt gebruiken in de avonduren. In dit geval zal je wel voor zonne energie verlichting moeten kiezen die op met led verlichting werkt. Zo houd je de uitstoot van Co2 laag. 

Kies voor kunststof

Bij de keuze voor nieuwe kozijnen, deuren en dakkapellen is het beter om te kiezen voor kunststof. Dit heeft een langere levensduur en daarbij hoeven er geen bomen gekapt te worden. Het grote probleem van hout is dat er veel bossen verloren gaan. Dit heeft een negatieve impact op de luchtkwaliteit en daarbij wordt C02 onvoldoende afgebroken. Sta je op het punt om nieuwe kozijnen, deuren en dakkapellen aan te schaffen, kies dan voor kunststof kozijnen. Helaas is kunststof nog steeds duurder in aanschaf, maar het grote voordeel is dat het onderhoudsarm is en daarbij een langere tijd meegaat.  

Isolatie van je woning

Daarbij kan isolatie helpen met het verduurzamen van je woning. Door isolatie aan het plafond, de wanden en de vloeren aan te brengen houd je koele lucht binnen tijdens de zomermaanden en warme lucht in de wintermaanden. Hierdoor hoeft de verwarming of de airconditioning minder hard te werken waarmee je veel energie kunt besparen. Het isoleren van je woning kan een flinke investering zijn, maar doordat je zoveel geld bespaart verdien je dit eenvoudig weer terug. Laat het kostenplaatje

in beeld brengen door isolatie bedrijven. Zij weten precies hoeveel geld je met het investering in isolatie bespaart.

 

Het verduurzamen van je woning gaat meestal stapsgewijs. Er zijn maar weinig mensen die in een keer voldoende geld op kunnen brengen om alles in een keer te doen. Maak een plan hoe je je woning wilt verduurzamen.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.