Energie besparen met verlichting. Hoe doe je dat?

 

Uiteindelijk willen we allemaal dat de energierekening zo goedkoop mogelijk uit valt. In dit geval is het slim om goed na te denken over de verlichting, omdat de de hoogte van de energierekening voornamelijk af hangt van de verlichting die je gebruikt. In dit artikel geven we meer informatie over verlichting en geven we aan waar je op moet letten wanneer je verlichting gaat bestellen.

Welke soorten lampen zijn er?

Over het algemeen kun je kiezen tussen gloeilampen en LED lampen. De LED lampen zijn zuiniger en gaan ook nog eens langer mee. De meeste mensen in Nederland maken gebruik van LED lampen, omdat iedereen goed op de hoogte is van de voordelen van LED lampen. Over het algemeen duurt het iets langer bij LED lampen voordat ze 100% verlichting geven. Maar als ze eenmaal een aantal minuten aan staan, komt er net zoveel verlichting vanaf als bij gloeilampen.

Verlichtingsadvies inwinnen

Het kan slim zijn om voor verlichtingsadvies te kiezen. Er zijn lampen winkels die gratis verlichtingsadvies geven in ruil dat je de lampen bij hun af neemt. Door je huis efficiënt in te richten met verlichting kun je een hoop geld besparen. Dit is niet alleen goed voor jouw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom raden we jou aan goed na te denken over de verlichting. Meer weten over verlichting? Advies voor verlichting vind je hier.

Er zijn mensen die er een sport van maken om de energierekening zo laag mogelijk te laten uitvallen. Ze denken goed na over de inrichting van de verlichting en kopen daarbij alleen lampen die geld besparen.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.