Een mooie groendak inrichten. Hoe doe je dat?

Naast dat een groendak veel voordelen met zich meebrengt ziet het er ook nog eens geweldig uit. Helemaal wanneer je tijd en energie steekt in de inrichting ervan zal je zien dat het een positieve invloed heeft op het aanzicht van je woning. In dit artikel benoemen we kort de voordelen van een sedumdak en geven we tips hoe je deze het beste kan inrichten. Meer weten? Lees snel verder!

Waarom zou ik een groendak nemen?

Een groendak ziet er geweldig uit. Het geeft je woning een natuurlijke uitstraling. Maar gelukkig zijn er meerdere redenen om een groendak te nemen. Het grote voordeel van sedumplanten is dat deze ontzettend veel water kunnen opnemen. Hierdoor wordt het water geabsorbeerd en geleidelijker afgevoerd, waardoor je je niet druk hoeft te maken over een verstopte afvoer. Daarbij hoef je je niet druk te maken over onderhoud, deze plantjes redden zichzelf namelijk prima ongeacht de weersomstandigheden. Daarbij helpen deze plantjes om de vieze lucht te zuiveren wat de luchtkwaliteit ten goede komt. Maar dat is nog niet alles: sedummatten hebben ook een isolerend vermogen, waardoor het in de zomer koeler in huis blijft en in de winter warmer. 

Sedummatten kopen

Om te beginnen zal je zelf sedummatten moeten kopen. Deze kun je bij de plaatselijke tuincentra aanschaffen of door deze online te bestellen. Er zijn verschillende soorten sedummatten, aangezien er ontzettend veel plantjes onder de naam sedum vallen. Het is eenvoudig om sedummatten te knippen en deze gelijkmatig te verspreiden over het dak. Wil je niet dat de plantjes over de railing van het dak komen dan is het slim om wat grind rondom de sedummatten neer te leggen. Daarbij raden we aan om een sedummat te kopen met verschillende plantjes. Elk plantje heeft een andere bloeiperiode, waardoor het groendak altijd in bloei staat. Kan niet beter toch? 

Verlichting aanbrengen

Voor in de avonduren kan het geen slecht idee zijn om sfeerverlichting aan te brengen. Hierdoor kun je jouw groendak ook in de avond bewonderen. Plaats een klein lampje in iedere hoek van dak en geniet van het mooie uitzicht in de avonduren. Wil je jouw dak graag duurzaam houden, kies dan voor lampen dat op zonne energie werkt. Het lampje heeft gedurende de dag de tijd om zichzelf op te laden met energie, wat s avonds gebruikt wordt voor het verlichten van je dak.

 

BewarenBewaren

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.