Arabische lampen update juni 2018

Ben je op zoek naar een indrukwekkende lamp waarmee je sfeer kunt maken in de huiskamer? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Met een Arabische lamp kan je eigenlijk niet fout gaan. Haal een prachtige lamp in huis, die door ware kunstenaars met de hand wordt gemaakt. De lampen van Ghalia komen rechtstreeks uit de ateliers in Egypte, waar de lampen ook op de lokale soukhs worden verkocht. De designs blijven altijd modern in design en vorm en passen in heel knusse huizen met veel tierelantijnen, maar misstaan ook zeker niet in een heel modern interieur. Dit type Arabische lampen wordt ook wel Filisky, Filigrain of Filigraanlampen genoemd met een verwijzing naar de methodiek van het uitstansen van de lampen.

-> De beste Arabische filigrain lampen worden hier verkocht online.

De Oosterse lampen kenmerken zich door het gestanste patroon, waardoor er een patroon op de muren en plafond valt als de lamp ’s avonds in het donker brandt. De lampen worden gemaakt van messing of koper en daarna afgewerkt met een dunne laag zilver. Deze methode is al eeuwenoud en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Je bent misschien wel eens op vakantie in Egypte of Marokko geweest en was al onder de indruk van de lampen in de soukhs en median van de Egyptische steden Cairo of Sharm el Sheikh, waar je de ambachtslieden wellicht bezig hebt gezien.

Nu zijn deze Arabische lampen ook in Nederland te verkrijgen. Een goede reden om een lekkere grote maat uit te kiezen. De lamp hoeft in ieder geval niet meer in je koffer te passen.

De beste winkel om dit soort decor stukken aan te schaffen is Ghalia uit Lisse.

Details:
Ghalia Home Accessories
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse
Telefoon: 0252 729 973
E-mail: info@ghalia.nl

Ik wilde even uitlichten, deze fenomenale Marokkaanse sierkussens, koop ze bij je lamp. Dan voorzie je je woonkamer van een geweldige impuls.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.