3x een duurzaam interieur

 

Bij duurzaam je interieur inrichten, kan je eigenlijk aan twee dingen denken: meubelen en accessoires die goed zijn voor het milieu, maar ook dat alles zo lang mogelijk meegaat. Want eigenlijk is het dagelijkse leven met alle vaste lasten, kosten voor de boodschappen en tussendoor ook nog eens alle verjaardagen van familie en bekenden al duur genoeg. Dan is het wel zo fijn als je het overgebleven geld niet hoeft te besteden aan je interieur. Kies daarom bewust voor een kwalitatief goede en duurzame inrichting van je woning.

Kies voor natuurlijke producten

Wil je accessoires of bepaalde meubelen vervangen in je interieur? Kies dan met het oog op het milieu het liefst voor natuurlijke producten, zoals hout, bamboe en katoen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om servies aan te schaffen van bamboe. Dat is veel beter dan al die plastic bakjes. Plastic is namelijk niet biologisch afbreekbaar. Dit moet eerst verband worden, hierbij komen er zeer veel schadelijk stoffen vrij. De producten van natuurlijke materialen zijn van prima kwaliteit en ook nog eens zeer betaalbaar. Online vind je verschillende webshops met een breed assortiment aan meubelen en accessoires om jouw woning op een verantwoorde manier helemaal in te richten naar jouw smaak.

 

Ook bij de kringloop vind je goede kwaliteit

Denk je bij de kringloopwinkel aan suffe en versleten meubelen? Laat dat maar gauw los, want je zult versteld staan van wat je hier gaat vinden. Zeker als je liefhebber bent van de vintage look. Draag je steentje bij aan een beter milieu en geef oude meubelen een tweede leven bij jou thuis. Maak je geen zorgen over dat het snel weer kapot zal gaan, alles wordt eerst kritisch bekeken voordat het überhaupt in de winkel wordt gezet. Maak eenmaal thuis de meubelen goed schoon en ze zijn weer helemaal klaar voor een volgende ronde.

 

Investeer in een goede vloer

Bij een nieuwe vloer denk je wellicht niet gelijk aan een zacht prijsje. En daar heb je gelijk in, het is ook best een investering. Maar maak wat dat betreft ook een bewuste keuze. Ga het liefst voor materiaal dat niet snel vergaat of heel kwetsbaar is. Neem in dit geval ook echt even de tijd om je te oriënteren en offertes aan te vragen, er is namelijk veel mogelijk. Een voorbeeld van een duurzame ondergrond voor elke woonruimte is een gietvloer. Deze wordt zowel toegepast in huizen als in bedrijfsruimtes vanwege de sterke epoxy vloercoating. Door deze beschermende laag kan je vloer heel wat verdragen als het aankomt op gewicht en beweging. Deze gaat dus heel wat jaren mee.

Daarnaast is de vloer een geheel, je krijgt dus niet te maken met vuil dat in kieren of onder de vloer kruipt. Je maak het in mum van tijd schoon met een stofzuiger en haal er eventueel nog een licht vochtige doek overheen.

 

 

Post Author: ifonhof

1 reactie op “3x een duurzaam interieur

    Birgit van Knoppen

    (25 juli 2018 - 15:45)

    Bij de kringloop kan je inderdaad echt veel leuke spullen vinden! Ik kom de laatste tijd steeds vaker daar om echte koopjes op de kop te tikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.